Gaminant bet kokį patiekalą tikriausia vienas didžiausių privalumų yra tas, kad jį galima pagaminti lengvai ir jo ingredientai nėra sudėtingi. Dažniausiai galvojame, kad tik lengvai pagaminami yra įprasti patiekalai, o prie desertų ir pyragų reikia užtrukti pakankamai ilgai. Tačiau šį mitą norėtume paneigti šiame straipsnyje, todėl pristatome kelis nesudėtingus pyragų receptus.
Paprastas obuolių pyragas
Tikriausiai ne kartą esate girdėję, kad paprastume slypi visas genialumas. Lygiai tokią pat frazę galima pritaikyti ir obuolių pyragui. Jo receptą sudaro vos keli ingredientai, bet skonis gali būti nepaprastas:
- Pirmiausia reikėtų pasiruošti obuolius. Galite rinktis pagal skonį, tačiau jeigu norėtumėte rekomendacijų, tuomet reikėtų rinktis rūgštesnius obuolius, nes taip bus sudaroma balansas tarp rūgštumo ir saldumo.
- Vėliau ingredientai įeina tokie patys, kaip ir įprasto ar klasikinio pyrago, tai yra kiaušiniai, miltai, druska, sviestas, cukrus.
- Obuoliu pyragas įgaus kitokį skonį, jeigu jį pagardinsite cinamonu. Tačiau jo padauginti nereikėtų, turi jaustis tik malonus aromatas.
Nesudėtingai paruošiamas Braunio pyragas
Braunis yra vienas iš pyragų, į kurį reikia sudėti daugiausia šokolado. Tad jį renkasi tie, kas itin mėgsta šokoladą. Braunio receptas yra labai paprastas, nors kai kam atrodo, kad iškepti drėgną ir pilną skonio pyragą yra pakankamai sunku. Tad šiam pyragui pagaminti reikia labai kokybiško juodo šokolado, miltų, kiaušinio, cukraus, šiek tiek druskos, sviesto. Kartais dar yra naudojama kakava, bet jeigu jos neturite, šis ingredientas nėra privalomas, nes pakaks tik gero juodo šokolado.
Belgiški vafliai bet kokioje virtuvėje
Dar vienas desertas, kurį mėgsta daugelis yra vafliai. Jų receptų yra pakankamai daug, tad kiekvienas gali rinktis sau priimtinus ir patinkančius. Tačiau vienas iš populiaresnių pasirinkimų yra Belgiški vafliai. Jų tešla nėra sudėtinga, tačiau sunkesnių uždavinių yra turėti jų keptuvę. Tačiau ją atrasti galima kiekvienoje technikos parduotuvėje. Belgiškų vaflių receptui prireiks nedaug ingredientų ir jų daugelis tikrai turės šaldytuve, todėl ir į parduotuvę eiti nereikės. Tad pagaminti vaflių tešlai reikės:
- Sviesto;
- Pieno;
- Mielių;
- Miltų;
- Cukraus;
- Kiaušinių;
- Šiek tiek druskos.
Puiku ir tai, kad tokius vaflius galima valgyti tiek su saldžiais, tiek su sūriais ingredientais. Aišku, jeigu darote juos sūresnius, tuomet reikėtų dėti mažiau cukraus. O daugiau fantazija yra kiekvieno galvoje. Prie jų puikiai gali tikti ir žuvis, įvairūs kumpeliai ir panašiai.